Warm voor Al-arm

Renotec draagt kosten opfrissingswerken locatie vzw Al-arm

“Wij zijn blij dat we mee kunnen bijdragen tot een laagdrempelige ontmoetingsplek bij Al-arm VZW in Geel …”

De medewerkers van Renotec hebben het hart op de juiste plek. Ze blijven zich met hart en ziel inzetten voor de toekomst van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

Renotec heeft al jarenlang een partnership met De Waaiburg (een vereniging voor bijzondere jeugdzorg in Geel). Naar aanleiding van deze samenwerking, contacteerde Al-arm VZW hen met de vraag of er een mogelijkheid was om opfrissingswerken uit te voeren. Dit in hun nieuwe locatie, het voormalige Vredegerecht.

In eerste instantie ging Renotec voor een vrijwilligersdag. Het idee was om medewerkers de werken te laten uitvoeren in hun vrije tijd. Na een plaatsbezoek bij Al-arm VZW bleek al snel dat dit werk was voor échte vakmannen. Eén van de projectleiders maakte een overzicht van de nodige materialen en de uit te voeren werken.

De werkgroep legde het dossier voor aan directie. Zij beslisten dat de uitvoering mocht gebeuren door arbeiders van de divisie ‘Industriële renovatie en raamcontracten’.

Ze voerden volgende werken uit:

  • Schilderen van de vergaderzaal
  • Laminaat leggen in de vergaderzaal
  • Gyprocwand plaatsen met schilderdeur

Renotec droeg alle kosten van de materialen en de uitvoering van de werken.

“In onze sector van renovatie en restauratie hebben we veel indrukwekkende ‘voor en na’s’. Maar deze is extra bijzonder, omwille van het doel. Zo mooi van Al-arm VZW om een plek te creëren waar mensen met armoede-ervaring het woord kunnen nemen en waar armoede een stem krijgt. En we zijn zo blij dat we konden meewerken aan een laagdrempelige ontmoetingsplek. Een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen en kennis kunnen maken met de werking van Al-arm VZW”, aldus de werkgroep van Renotec.