Koor informatie

Alle praktische informatie omtrent de werking van ons koor 'Verwante Stemmen'

Repertoire

Ons repertoire is divers. We zingen een mix van armoedeverzetsliederen, Vlaamse klassiekers en kerstliedjes.

De armoedeverzetsliederen zijn zelfgeschreven nummers op bekende melodieën. Met de Nederlandstalige nummers en de kerstliedjes willen we mensen hun hart verwarmen. We nemen ons publiek op sleeptouw met een vleugje nostalgie en met enkele tijdloze meezingers. Zingen en muziek maken is voor ons ook ontspannen en je hoofd leeg maken.

Repetities

We repeteren gemiddeld 2x per maand met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen. De koorrepetities zijn telkens de 2de en 4de dinsdag van de maand. We repeteren van 19u tot 20u. We heten iedereen al welkom vanaf 18u30 voor een gezellige babbel en om de zaal klaar te zetten.

We voorzien een gratis drankje tijdens iedere repetitie. We voorzien ook iedereen van een gepersonaliseerd liedjesboek. Je kan gebruik maken van een stoel tijdens de repetities. De koorleden helpen zelf, indien mogelijk, de zaal mee klaarzetten en afruimen zodat dit allemaal vlot verloopt.

Je kan zelf kiezen of je komt om mee te zingen of onze groep aan te vullen met een muziekinstrument. Hoewel we ons koor zo toegankelijk mogelijk willen houden, merk je wel dat we een koor zijn met de ambitie om ons jaar op jaar te verbeteren.

Lid worden van verwante stemmen

Lid worden van ons koor is volledig GRATIS. Het enige wat je hoeft te doen is ons een seintje geven via e-mail, sms, facebook, messenger, … Onze medewerker nodigt je vervolgens uit voor een gesprek en geeft je wat meer uitleg over de vzw en de koorwerking! In dit gesprek maken we kennis met jou en vertellen we meer over de voordelen die je hebt als koorlid!

Wil je meer met muziek bezig zijn? Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Zing je graag of wil je graag leren zingen? Speel je graag een instrument en wil je onze muzikanten versterken? Kom dan zeker eens proberen bij ons koor! Iedereen is welkom!

Voordelen

Ons koor doet ook meer dan enkel repetities en optredens. We proberen op regelmatige basis ook in te zetten op gezellige, ontspannende activiteiten met een link naar toegankelijke, betaalbare cultuur! Het koor kan een opstap zijn naar de werking van de vereniging zelf! We organiseren ook elk jaar een vrijwilligersfeest om alle leden in de bloemetjes te zetten!